back to news

tv interview and radio

2015 Avro Kunstuur is hét programma over beeldende kunst. Zondag 4 oktober een Kunstuur special over de jonge, multi-disciplinaire kunstenaar Levi van Veluw en zijn gigantische 3D-installatie in Maastricht.
Bekijk hier de uitzending

2016 Radio 4 Opium, programma over kunst en klasieke musiek
Luister hier de uitzending terug

2015 2013 VPRO Nooit meer slapen.Kunstenaar Levi van Veluw kreeg de helft van het monumentale pand van het huis voor hedendaagse kunst Marres in Maastricht aangeboden. Levi wilde een kunstwerk maken waar mensen helemaal in zouden opgaan. Vanaf 3 oktober kan het publiek zien hoe hij het huis onherkenbaar zal hebben veranderd tot een kunstwerk waarin je kan rondlopen, een installatie waar je als toeschouwer onderdeel van uitmaakt. Met crowdfunding probeert hij de gaten in de begroting te dichten. Maar op het resultaat wilde hij niet wachten. Mathijs Deen neemt een kijkje.
luister hier de uitzending terug

2014 VPRO Nooit meer slapen.  Levi van Veluw is beeldend kunstenaar. Al vanaf zijn afstuderen van de academie is hij succesvol. Hij maakt foto's, installaties en filmpjes. Onlangs nog werd hij uitgeroepen tot Talent van 2014, een titel die hij zelf maar onzin vindt en een tikje ongemakkelijk. Emmie Kollau zoekt hem op in zijn atelier in Arnhem en praat met hem over zijn werk, over doorgaan, integer blijven en omgaan met twijfel.
Luister hier de uitzending terug

2012 Het Klokhuis. Dolores gaat langs bij kunstenaar Levi van Veluw heeft zichzelf een opdracht gesteld: ordening scheppen in de chaos. Zijn kunstwerken lijken door de computer gemaakt maar zijn allemaal echt.
Bekijk hier de uitzending terug

2011 VPRO Nooit meer slapen. Levi van Veluw studeerde pas vier jaar geleden af aan de kunstacademie in Arnhem, maar heeft nu al een indrukwekkend klein oeuvre van sterke, heel eigen beelden op zijn naam. Gijsbert van der Wal gaat bij Van Veluw op atelierbezoek.
Luister hier de uitzending terug