back to news

Holland Zonder Haast

Het Scheringa Museum heeft bij galerie Ron Mandos in Amsterdam een serie van vier zelfportretten van Levi van Veluw (1985) aangekocht. Sinds zijn afstuderen aan Kunstacademie ArtEZ in Arnhem in 2007 heeft Van Veluw verschillende internationale prijzen gewonnen en is er vanuit de kunstwereld grote belangstelling voor zijn werk.
De foto's worden vanaf zondag 25 mei tentoongesteld tijdens de tentoonstelling "Holland zonder Haast".
Voor wie verlangt naar vroegere tijden, toen hectiek niet aan de orde van de dag was, organiseert het Scheringa Museum voor Realisme komende zomer de fotografietentoonstelling Holland Zonder Haast. Met werk van zeven belangrijke Nederlandse fotografen die het karakteristieke Holland van de jaren vijftig prachtig in beeld hebben gebracht, gaat het museum een halve eeuw terug in de tijd.
Holland Zonder Haast is tot stand gekomen in samenwerking met het Maria Austria Instituut (MAI) te Amsterdam en is gebaseerd op de serie publicaties Holland Zonder Haast van uitgeverij Voetnoot en het MAI. In de tentoonstelling in het Scheringa Museum voor Realisme worden de hoogtepunten uit deze serie getoond. Er zijn circa 70 zwart-wit foto's van de Nederlandse fotografen Henk Jonker, Ad Windig, Sem Presser, Maria Austria, Carel Blazer, Emmy Andriesse en Kees Scherer te zien.
Naast de fotografietentoonstelling Holland Zonder Haast toont het Scheringa Museum voor Realisme tevens de eigen fotocollectie van het museum met o.a. werk van Paul Huf, Rineke Dijkstra, Ruud van Empel en Erwin Olaf.