back to news

Dichter op de huid 13 juni

Dichter op de Huid in Fort Asperen. De mens wordt door drie lagen omgeven: door de huid, door de kleding en door muren. Van 13 juni tot en met 21 september.
Na de succesvolle tentoonstellingen Armour van Lidewij Edelkoort in 2003 en Ark van Peter Greenaway in 2006 is Fort Asperen in 2008 opnieuw het toneel van een belangrijke tentoonstelling: Dichter op de Huid. Dichter op de Huid is een samenwerkingsproject van de Stichting Fort Asperen met het Nationaal Glasmuseum en de Glasblazerij Leerdam. De tentoonstelling is samengesteld door Arnoud Odding van het Nationaal Glasmuseum en de Glasblazerij Leerdam en door onafhankelijk tentoonstellingsmaker Tiziana Nespoli.
Op de tentoonstelling is onder andere werk te zien van:
Alexander van Slobbe, Walter van Beirendonck, Wim Delvoye, Lucy Orta, Oron Catts & Ionat Zur, Hussein Chalayan en Naomi Filmer. Verder zullen te zien zijn: Rogier Roeters, Jurgen Bey, Inez van Lamsweerde, Levi van Veluw, Mieke Groot, Keiko Sato, Voerman&Vermeulen, Bart Hess, Elisabeth Swinburne, Joanneke Meester, Berend Strik, Christophe Coppens, Maria Blaisse, Simone van Bakel, Sissel Tollaas, Simone van Bakel, Christophe Coppens, Joanneke Meester, Rob Sweere en Koos Breukel.
voor meer informatie:
www.nationaalglasmuseum.nl www.fortasperen.nl