back to news

10 years One minutes

10 years The One Minutes. Opening 27 November at 16.00 hrs. Kunsthal KAdE, Smallepad 3 in Amersfoort.Levi van Veluw's Landscape video is part of this exhibition.The One Minutes zijn video's van precies een minuut. Het zijn visuele bonbons, aanklachten en ontmoetingen met culturen.
 Van Nederland tot Zuid Afrika, China en Amerika. Vanuit een klein idee zijn The One Minutes in tien jaar uitgegroeid tot de Verenigde Naties van de videokunst. Te zien tijdens 10 jaar The One Minutes: de beste video's uit 90 landen / een reis over de wereld door het raam van de trein / uit ieder jaar de 10 beste video's, plus jubileum minuten. Ter gelegenheid van de tentoonstelling en het tien-jarig bestaan zal een catalogus en een DVD met 10 x 10 One Minutes worden uitgebracht.
www.theoneminutes.orgMarcel van Eeden's geboortejaar 1965 is cruciaal in zijn oeuvre. Alle voorstellingen die hij tekent zijn afkomstig uit de tijd voor zijn geboorte. Dat betekent dat hij werkt naar bestaand beeldmateriaal, dat hij vindt in oude tijdschriften, boeken of kranten. De onderwerpen lopen uiteen van stemmige jaren 50 interieurs, cartoons, branden tot abstracte patronen of teksten. Kunsthal KAdE zal het werk Untitled uit de serie 'Sammlung Boryna' tonen. Zoals gepresenteerd tijdens Art Unlimited in Basel (bij Galerie Bob van Orsouw,10- 14 juni 2009).